Ako sa zbaviť mravcov v kuchyni či domácnosti.

Zbaviť sa mravcov v kuchyni či domácnosti môže byť fuška. Vyskúšajte jednotlivé rady, ktoré vám pomôžu zbaviť sa mravcov natrvalo, aby ste si mohli konečne vychutnať domov bez hmyzu. Výhodou je, že to ide aj bez agresívnej chémie.

Mravce v domácnosti

Mravce sú večným nešťastím kuchýň a rodinných domov. Nikoho nepoteší, keď nájde vo svojej polici hromadu hmyzu, ktorý útočí na potraviny čo ešte nepodliehajú skaze. Existuje mnoho účinných chemických prostriedkov, ktoré vám problém pomôžu vyriešiť, ale ak sú v domácnosti miláčikovia alebo deti, nie je chémia najlepším riešením.

Ako sa zbaviť mravcov?

Je oveľa jednoduchšie problému predísť, než ho potom musieť riešiť. Mravce hľadajú zdroj jedla, takže je potrebné udržiavať kuchyňu neustále čistú. Osvojte si pár jednoduchých zvykov a mravce sa u vás viackrát neobjavia.

Akékoľvek jedlo, ktoré neupratujete do chladničky, zabaľte. Umývajte riad denne, najlepšie po každom jedle. Denne vynášajte odpadky. Utierajte prebytočnú vodu z pracovných plôch. Pravidelne zametajte a vysávajte podlahu, najmä v kuchyni a jedálni.

Musíte ich najprv sledovať

Pokiaľ ste zistili, že si mravce nakoniec našli cestu do vašej domácnosti, snažte sa pozorne zmapovať ich pohyb. Najprv sa pokúste určiť, kadiaľ sa do domácnosti dostávajú. Najčastejšie to býva okno, dvere alebo prasklina v stene.

Občas môže stopovanie hmyzu zabrať veľa času, preto môžete použiť ako nástrahu kúsok niečoho sladkého. Potom ale nezabudnite miesto často kontrolovať, pretože mravce sú rýchle a sú schopné uniesť až osemnásobok vlastnej váhy.

Keď nájdete mravčiu diaľnicu, sledujte ju, aby ste sa dostali až k mravenisku. Zničením mraveniska vyriešite samotnú príčinu problému.

Ide to aj bez agresívnej chémie

Pokiaľ sa chcete vyhnúť použitiu agresívnych chemických prostriedkov na odstránenie mravcov, prečítajte si ďalej, ktoré bežné domáce prostriedky proti nim efektívne fungujú.

Pripravte si zmes vody a bieleho octu. Zmes nalejte do rozprašovača a postriekajte s ňou chodníky, po ktorých sa mravce obvykle dostávajú do kuchyne. Pravidelne zmesou čistite aj pracovné plochy, aby si mravce nerozšírili pole pôsobnosti.

Zalejte pomarančovú šupku horúcou vodou (na šupku z jedného pomaranča použite cca 120 ml vody) a zmes vylejte na mravenisko. Nielenže sa zbavíte mravcov, ale ešte osviežite vzduch v domácnosti príjemnou citrusovou vôňou.

Ďalším riešením problému s mravcami je roztok mydla a vody. Zmiešajte hrnček tekutého mydla s hrnčekom vody a dôkladne premiešajte. Nalejte zmes do rozprašovača. Zakaždým, keď nájdete mravce, postriekajte ich týmto roztokom. Nechajte roztok pôsobiť päť minút a potom utrite handrou.

Dbajte na prevenciu

Aby ste sa zbavili mravcov natrvalo, je potrebné dbať na prevenciu. Zakaždým, keď teda z nejakého miesta odstránite mravce, umyte toto miesto s pomocou umývacích prostriedkov. Tým odstránite z miesta mravčí zápach, za ktorým by inak prišli ďalší mravce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *