Ako vyčistiť toaletu, aby bola zase žiarivo biela. Ide to aj bez chémie

Vodný kameň môže byť veľkým nepriateľom, ak chcete udržiavať svoju toaletu krásne bielu. Je to spôsobené tým, že tvrdá voda obsahuje vysoké množstvo minerálov, ktoré sa môžu usadzovať v toaletnej mise, čo potom spôsobuje často nevzhľadný hnedý povlak, ktorý je ťažké odstrániť. Ako teda vyčistiť toaletu, aby bola zase žiarivo biela? Pôjde to aj bez agresívnej chémie.

Existujú komerčné toaletné čističe, ktoré sú špeciálne navrhnuté na odstraňovanie vodného kameňa. Tieto čističe obsahujú silné chemikálie, ktoré rozpúšťajú minerály tvoriace vodný kameň. Čistič použite presne podľa pokynov na obale a nezabudnite si nasadiť rukavice.

Ako vyčistiť toaletu bez chémie

Pokiaľ nechcete používa na čistenie toalety z akéhokoľvek dôvodu komerčné čističe s agresívnou chémiou, pôjde to aj bez chémie.

Čistenie toalety octom

Jedným z najlepších spôsobov, ako odstrániť vodný kameň z toalety, je použitie kyseliny octovej, ktorú nájdeme v bežnom octe. Kyselina octová je silná kyselina, ktorá vie rozpúšťať minerály, čo tvoria vodný kameň. Pripravte si zmes v pomere 1:1 octu a vody a nalejte ju do toalety. Nechajte zmes pôsobiť asi hodinu.

Čistenie toalety kyselinou citrónovou

Ďalší spôsob, ako odstrániť vodný kameň z toalety, je použitie zmesi soli a citrónovej šťavy, ktorá obsahuje kyselinu citrónovú.

Zmiešajte pol šálky soli s pol šálky citrónovej šťavy a nasypte zmes do toalety. Nechajte zmes pôsobiť asi hodinu a potom použite kefu na toaletu, aby ste odstránili vodný kameň a vyčistite toaletu ako obvykle.

Prevencia pred vodným kameňom

Opakovaný výskyt vodného kameňa v toalete môže byť frustrujúci, ale existujú určité kroky, ktoré môžete podniknúť, aby ste tomuto problému predišli.

Filtračný systém

Ak máte problémy s tvrdou vodou, môžete zvážiť inštaláciu filtračného systému. Existujú rôzne systémy, ktoré môžu zmäkčovať vodu, vrátane iónových výmenníkov. Tieto systémy odstraňujú minerály z vody a môžu tak pomôcť predísť tvorbe vodného kameňa v toalete.

Pravidelne čistite toaletu

Pravidelná údržba vašej toalety môže pomôcť predísť tvorbe vodného kameňa. Pravidelne používajte toaletnú kefu a čistič, aby ste odstránili nečistoty a usadeniny v toalete. Čistite toaletu aspoň raz týždenne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *