Ako vyčistiť rúru. Už za 3 minúty, bez chémie a drhnutia

Čistenie rúry je pre väčšinu z nás činnosťou, ktorú s obľubou práve dvakrát nerobíme. Každý iste chceme žiariacu, čistú rúru, ale samotný proces už tak populárny nie je. Čo keby sme vám ukázali metódu, ako všetko zvládnuť rýchlo, efektívne a bez použitia agresívnej chémie?

Prírodné prostriedky versus chémia

Mnoho z nás si v domácnosti držia arzenál chemických čistiacich prostriedkov na rôzne účely. Ale prečo platiť za produkty plné agresívne chémie, keď prírodné ingrediencie fungujú v konečnom dôsledku rovnako dobre, sú bezpečné pre nás aj pre životné prostredie?

Chemické čistidlá môžu byť efektívne, ale ich zloženie môže obsahovať silné chemikálie. Tie môžu napríklad dráždiť dýchacie cesty a sú ekologicky nevhodné.

Ako vyčistiť rúru?

Možno si hovoríte, že čistenie rúry bez chemických čistidiel je nemožné, ale pravda je, že potrebujete iba dva bežne dostupné prírodné produkty – soľ a jedlú sódu. Ich kombinácia má silný účinok na odstránenie mastnoty a zapečených zvyškov z rúry. Proces čistenia je jednoduchý a rýchly. Stačí zmiešať lyžicu soli, lyžicu jedlej sódy a dve lyžice vody, kým nezískate pastu podobnú kašu.

Potom odstráňte rošty z rúry a naneste pastu na jej vnútorný povrch. Následne uzavrite rúru a nechajte zmes cez noc vyschnúť.

Prekvapivý výsledok ráno

Keď sa ráno prebudíte, budete ohromení, ako ľahko ide mastnota a zapečené zvyšky zvnútra rúry odstrániť. Stačí položiť na vysušenú zmes papierové utierky, ktoré namočíte v teplej vode.

Po chvíľke zmes povolí a môžete ju ľahko odstrániť pomocou gumovej stierky. Vyčistený povrch rúry bude vyzerať skoro ako nový a zaberie vám to zhruba 3 minúty v závislosti od objemu rúry. Na konečnú dezinfekciu utrite ešte vnútro rúry zmesou octu a vody.

Týmto prírodným postupom je možné rýchlo a účinne vyčistiť rúru bez použitia silných chemikálií. Navyše ušetríte čas aj peniaze bez toho, aby ste museli rúru tvrdo drhnúť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *